Hoe werk ik?

  • Hoe werk ik?

    Ouders vervullen een erg belangrijke rol in het traject dat we lopen. Voor ik met jullie kind op pad ga, is het voor mij dus belangrijk om kennis te maken met jullie als ouders. Daarom starten we met een intakegesprek, waarop liefst beide ouders aanwezig zijn. Jullie schetsen tijdens dat gesprek een zo duidelijk mogelijk beeld van jullie kind en van jullie hulpvraag.

    Zelf kan ik tijdens dit gesprek mijn manier van werken nog even toelichten, alsook enkele praktische zaken. Daarna kijken we of we samen in zee gaan en maken we mogelijks afspraken.  Na een vijftal sessies met jullie kind voorzie ik opnieuw een oudergesprek als terugkoppeling van de voorbije sessies en stippelen we samen het verdere verloop uit.


    De eigenlijke sessies starten altijd met 'een praatje' waarin elk kind de kans krijgt om te vertellen wat het kwijt wil, waarin het zijn hulpvraag van dat moment kan kenbaar maken. Op dat moment erken ik ten zeerste het gevoel dat bij het kind op de voorgrond is en ga ik hiermee op een creatieve manier aan de slag.  Na ons praatje kies ik er steeds voor om ook nog iets  'te doen' met de kinderen... en dit steeds weer op maat van het kind  op dat moment.


  • Werk met symboolcommunicatie

    Jullie kind is misschien door een scheiding, rouw, angst, pesterijen, faalangst of andere emotionele problemen in een situatie terecht gekomen waar het zelf nauwelijks of geen woorden vindt voor wat er bij hem/ haar leeft. Wellicht uit het zijn ongenoegen door zich anders te gedragen.


    Ook al is praten in deze moeilijke periode niet eenvoudig, toch heeft jullie kind nood om gevoelens te uiten en vele vragen naar buiten te brengen.


    Wat jullie kind voelt, wat het beleeft, kan het misschien wel uitdrukken in een taal van symbolen (klei, stenen, zandspel, verhalen, drama, ...) omdat dit aansluit bij 

    zijn/ haar leefwereld. Jullie kind kan door beelden vaak erg veel blootgeven van hetgeen er op onbewust niveau leeft. 



  • Werk met talenten

    Doorheen de sessies zoek ik samen met jullie kind naar talenten. Talenten komen tot uiting bij activiteiten waarvan jullie kind echt blij wordt, activiteiten waarvan de ogen spontaan glinsteren, waarbij de tijd vergeten wordt. 

    Door deze zoektocht te doorlopen, komt er bijzonder veel positieve energie vrij bij jullie kind. 

    Veerkracht en weerbaarheid verhogen zienderogen wanneer ook de omgeving inzet op zijn/ haar talenten. Zo krijgt jullie kind de kans op te groeien met een fijne dosis zelfvertrouwen.

    Omdat jullie als ouders hierin een hele belangrijke rol spelen, reik ik jullie praktische handvatten aan om achter het gedrag van jullie kind te kijken, de relatie te verstevigen en hem/ haar te ondersteunen in zijn groeiproces.



  • Werk met perfectionisme coaching

    Vele jonge kinderen en jongeren voelen zich niet lekker omwille van hun perfectionisme. 

    Dit uit zich bij hen soms op vroege leeftijd onder de vorm van faalangst. 

    Kinderen en jongeren stellen vaak op jonge leeftijd vast dat ze niet voldoen, dat ze niet helemaal oké zijn zoals ze zijn. 


    Daardoor eigenen zij zich een manier van denken en gedrag toe die tot doel heeft dat anderen (ouders, leerkrachten, broers en zussen, vrienden, ...) hen graag zien. Kinderen en jongeren hunkeren vaak al naar externe bevestiging. 


    Voor ouders die te kampen hebben met het patroon perfectionisme en dit, onbewust, vaak doorgeven aan hun vaak jonge kinderen bied ik heel graag een tandem-traject perfectionisme coaching aan. Jonge kinderen spiegelen in hun denken, doen en voelen vaak hun ouders. Ouders kunnen een volwassen traject perfectionisme coaching doorlopen .


    Kinderen maken in hun coaching sessies spelenderwijs contact met het deel dat hun vrije kind en het deel dat hun perfectionisme aanstuurt en krijgen ook tools aangereikt om op een makkelijkere manier om te gaan met hun patroon van perfectionisme waarvan faalangst, andere angsten, extreme nood aan bevestiging, piekeren, een gebrek aan zelfvertrouwen, controledwang, uitstelgedrag e.a. vaak een mogelijke symptomen zijn.


Share by: